torstai 30. elokuuta 2012

Syksy tulee

Niin siinä sitten käy, että kaikki kiva loppuu aikanaan. Täällä ilmat ovat alkaneet viilentyä ja koirat vähentyä. Päivän ylin lämpötila huitelee siinä noin +30 kun pari viikkoa sitten se oli +44. Ehkä ihan hyvä, että vähän viilenee täälläkin, jotta pudotus Suomen kylmyyteen ei ole niiiiin suuri. Vaikka isohan se tulee silti olemaan. Enää kaksi viikkoa, kaverit!

16.8. lähti ensimmäinen koira uuteen kotiin. Kyseessä kaunis Mimosita, paikan prinsessa. Sai kaulaansa uuden ihkaoman pannan, ison halin minulta ja sitten se sipsutteli portista ulos ja loikkasi auton takakonttiin. Muut koirat jäivät portille haukkumaan hyvästejään, kun auto ajoi pois.

Viimeinen hali prinsessalle <3

Seuraavaksi matkattiinkin taksilla lentokentälle Kovun ja Nikin kanssa. Kyseessä oli viime maanantai eli 27.8. ja aurinko paistoi kauniisti Turvakodin yllä, vaikka Malagassa taivas oli täysin pilvinen. Oli hienoa katsella pilviverhoihin katoavia koneita, kun lähestyttiin kenttää. Pakko myöntää, että jännitti kamalasti, kun en ole aiemmin pistänyt koiria täällä päässä koneeseen. Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka täällä oikeasti tarkastetaan koirien passit ja katsotaan, että mukana on se koira, jonka väitetään lentävän. Voin meinaan kertoa, että Suomessa näin ei tehty. Kukaan ei avannut passeja eikä katsonut koiria. Myös käsitykset siitä, mitä "koirapaikka" tarkoittaa, vaihtelee näköjään maiden välillä. Suomessa useampi virkailija sanoi, että 1 koira = 1 koirapaikka. Täällä päässä 1 boksi = 1 koirapaikka. En siis saanut koneeseen Suomessa kuin sen kolme koiraa, kun olin kolmelle paikan varannut. Täällä saisin tuolla samalla varauksella kuusi koiraa lennolle!* Aina oppii uutta.

Kovu katsoo juuri sisään astunutta uutta isäntäänsä kuin kysyen: "Joko mennään?"

*Olettaen, että kaksi koiraa menee samaan boksiin. Eviran sääntöjen mukaan yksi henkilö saa kuitenkin tuoda maahan max 5 koiraa kerrallaan (omiaan tai kaverin), paitsi jos on rekisteröitynyt Tracesiin.

1 kommentti:

  1. Hei
    Korille onnea uusiin koteihin!! Sammy, hienosti olet klaarannut homman, nauti loppu "lomasta":)

    VastaaPoista